Notícia a l'ANOIADIARI.CAT sobre la presentació del llibre "Bèsties i bestioles"

2010-10-17 08:11
ANOIADIARI.CAT, 14/10/2010
Per veure la notícia al web original, clica aquí.
És el seu novè treball de versos sobre la natura

El calafí Celdoni Fonoll presenta el seu nou llibre, 'Bèsties i bestioles'

Cultura dijous, 14 octubre 2010. 03.00h

Els peixos de riu, els amfibis, els rèptils, els insectes... Tots aquestes bèsties i bestioles són les protagonistes del nou llibre de versos del calafí Celdoni Fonoll. El recull, publicat per Cossetània Edicions, es presenta aquest dijous a la tarda a la Casa del Llibre, de Barcelona.

'Bèsties i bestioles' segueix la línia ja explorada pel cantautor i poeta, en llibres com 'Mamífers peluts (del llop a la musaranya), Aucells o Herbes amigues, entre molts d'altres. Així, s'hi inclouen 56 espècies ordenades per grups: mol·luscs, aràcnids, crustacis, insectes, peixos d’aigua dolça, amfibis i rèptils.

A més dels versos, el llibre conté fotografies de Jaume Sañé de totes les espècies que hi apareixen, així com dues partitures de cançons transcrites per Isaac Fonoll, un annex amb les característiques biològiques —obra del biòleg Albert Ruhí— i la 'Cultura popular i literatura', elaborada pel mateix  Celdoni Fonoll. El volum es tanca amb una cançó epíleg de Lloll Bertran sobre 'La truita', de Schubert.

Conèixer la natura
'Bèsties i bestioles' constitueix una bona eina per conèixer i sobretot estimar la natura, la llengua i tot un seguit d'animalons dels Païs

 

os Catalans: de la tortuga babaua a la cuca de llum, passant pel cargol bover, l’escorpí groc, la salamandra, el llangardaix, l’anguila, el cranc de riu, la papallona rei, el tòtil o la libèl·lula.

En l'acte, que se celebra aquest dijous a Barcelona (a les 19.30 h a la Casa del Llibre) hi intervindran l'autor i el biòleg Albert Ruhí. Tancarà la presentació un breu recital de Celdoni Fonoll i Lloll Bertran.

 

Retorna

Lloc de cerca

© 2008 All rights reserved.