NOVETAT

CANÇONS DE NATURA [OCELLS, FLORS, BOLETS]

de Celdoni Fonoll

Celdoni Fonoll edita un disc ben insòlit, Cançons de natura [Ocells, flors, bolets] (PICAP 2016), musicant una colla dels poemes de natura: d'ocells, de flors i de bolets. Ocells, des del rossinyol, el mérefilaire de tots, fins als "clac-clacs" de la cigonya, tot passant per la cuereta torrentera, el flamenc, la tórtora, la cotxa fumada i la merla blava. Les flors van des de la farigola, l'orenga i l'espígol, herbes ben populars, fins al lliri de mar, el cap d'ase i el panical blau. De bolets hi ha el reig, un dels bolets més bons i més bonics, i la farinera borda, el bolet més perillós. La Lloll Bertran, ha col·laborat intensament en el disc, i hi canta una adaptació seva de l'ària del Papageno de La flauta màgica, de Mozart. Clou el disc una cançó sobre el solstici d'estiu, on hi apareixen l'alosa i el magall (falciot) i herbes com la sempreviva. El disc és dirigit i arranjat per Isaac Fonoll, que hi toca el piano i també hi canta, i hi participen dos infants —Elna i Gerber— en tres cançons, i l'estudiant de violoncel Gemma Ferré i Oller. El llibret amb els textos del disc, és ben il·lustrat amb dibuixos i fotografies dels ocells, de les flors i dels bolets que el configuren.

NOVETAT

HAIKÚS DEL PARC GÜELL I ALTRES VERSOS

de Celdoni Fonoll

Haikús del parc Güell i altres versos té clarament la petjada Celdoni Fonoll: ocells, flors i plantes, paisatges, el parc Güell, el pas de les estacions, el país, la preocupació i estimació per la llengua...

Celdoni Fonoll recita "Corrandes d'exili", de Pere Quart

Celdoni Fonoll recita el poema en el 75è aniversari de l’èxode català, a VilaWeb Tv.

Presentació del llibre "Ales i pètals"

Vídeo de la presentació de llibre "Ales i pètals" de Celdoni Fonoll, que es va portar a terme el  dia 18 de novembre de 2013 a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37) de Barcelona. Van presentar el llibre el sociòleg Salvador Cardús i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. La presentació va finalitzar amb un recital de versos i cançons de Celdoni Fonoll, en el qual van participar el mateix autor, Lloll Bertran, Isaac Fonoll (teclat), Gemma Ferré (violoncel) i la petita Elna Fonoll.

PUBLICACIONS RECENTS

 

La natura en vers. Presentació del llibre Albril Florit, de Celdoni Fonoll, a l'Espai VilaWeb.

Recital fet el 12 de desembre de 2012.

Cliqueu a la imatge -o aquí- per veure el vídeo, i aquí per llegir la notícia, a VilaWeb.

Presentació del llibre "Abril Florit" de Celdoni Fonoll que es va portar a terme el dimarts dia 5 de juny a la Casa del Llibre (Rambla Catalunya). La presentació va anar a càrrec de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya.

Entrevista a VilaWeb, per la presentació del llibre Versos, versets i versots (Cossetània, 2014).

Celdoni Fonoll canta, recita, compon i escriu des de fa una pila d'anys. Amb la seva veu ha divulgat l'obra dels principals poetes dels Països Catalans, i també ha fet anar la ploma poètica amb escreix. Després d'haver publicat l'any passat 'Ales i pètals', l'últim volum d'una extensa obra de poesia naturalística iniciada el 2000, ara presenta 'Versos, versets i versots' (Cossetània). En aquest nou llibre hi trobem el Fonoll reflexiu, el satíric i el patriota, el Fonoll que canta a la natura, a l'amor, i a la vida. Parlem amb ell d'aquesta obra...

[llegeix l'entrevista clicant AQUÍ]

Photobucket

 

El programa de TV3 "El Medi Ambient" va dedicar un espai a l'itinerari ornitoliterari de l'Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor (espai amb versos de Celdoni Fonoll).

 

Versos inauguració recorregut Ornitoliterari Aiguamoll de la Bòbila.pdf (47,4 kB)

ÀNEC XIULADOR.pdf (40,1 kB)

LLIRI GROC.pdf (46,3 kB)

Lloc de cerca

© 2008 All rights reserved.